Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Banan- och chokladsemlor är barnsligt gott. Redan kulören på grädden skvallrar om att det är överraskning på gång.
Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm blandningen till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en deg och knåda den ca 5 min i köksassistent eller 10 min för hand. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i 26 bitar. Rulla till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 min tills de har blivit gyllenbruna. Låt kallna på galler.
Riv mandelmassan till fyllningen grovt och finhacka chokladen. Skär av ett lock av bullarna. Gröp ut en del av inkråmet och blanda med mandelmassa och choklad.
Skala och mosa bananerna. Rör ihop bananmos och mandelmasseblandning. Fyll bullarna med blandningen.
Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Sätt tillbaka locket och pudra med chokladdryckspulver eller florsocker.
Här hittar du Tidningens Hembakats populära recept på klassiska semlor.