Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Balsamvinägrett med rostad vitlök

Vinägretten får en rund och fyllig smak, och passar till sallader med exempelvis fikon, kyckling, bacon, salami, mozzarella eller halloumi.

Balsamvinägrett med rostad vitlök
Balsamvinägrett med rostad vitlök
Balsamvinägrett med rostad vitlök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja- att rosta vitlöksklyftorna i
  • 0,5 dlkrossade tomater
  • 1 dlolivolja
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5 krmsalt

Gör så här

  1. Skala vitlöken, lägg klyftorna i en kastrull med 1⁄2 dl olivolja. Värm på medelvärme tills vitlöken börjar få ljusbrun färg.

  2. Hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop till en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök