Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Balsamvinägerrostade betor med getost, quinoa och rostade valnötter är en god vegorätt. Betorna med sin lite jordiga smak matchas bra med balsamvinäger, apelsin och salt getost.
Sätt ugnen på 200°. Ansa och skrubba rödbetorna noga. Skär dem i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringla över vinäger, olja och honung. Strö över flingsalt och peppar. Rosta betorna mitt i ugnen 25–30 min tills de är mjuka och gyllene och vinägern har kokat in.
Koka under tiden quinoan enligt anvisning på förpackning. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i filéer. Rosta valnötterna i en het, torr stekpanna. Skala och skär löken i tunna skivor. Bryt eller skär osten i mindre bitar.
Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och riv vitlöken. Vispa samman alla ingredienser.
Ta rödbetorna ur ugnen och lägg upp dem på ett fat tillsammans med quinoa, getost, lök, rucola, apelsinfiléer och valnötter. Toppa med timjan eller rosmarin. Ringla över lite av dressingen och servera resten vid sidan om.