Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Balsamkyckling med fetaost och oliver

För lite mer medelhavssmak kan fetaosten bytas ut mot fetaost i örtolja.

Balsamkyckling med fetaost och oliverBalsamkyckling med fetaost och oliverBalsamkyckling med fetaost och oliver
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (600 g)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja
  • 2,5 dlhönsbuljong- (tärning + vatten)
  • 0,5 dlbalsamvinäger
  • 100 gfetaost
  • 15kalamataoliver- kärnfria

Tillbehör

  • 300 gtagliatelle
  • 100 grucola

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i två bitar på längden. Salta och peppra. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  2. Häll på buljong och vinäger och låt puttra utan lock ca 10 min.  Smula över ost och strö på oliverna.

  3. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda med salladen.

  4. Servera kycklingen med sky, topping och pasta med rucola. Ca 570 kcal per portion, 16 g fett, 49 g protein, 56 g kolhydrater.

Vad tyckte du om receptet?