Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Balsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar

Recept på balsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar. Färgstark vintersallad som passar fint till ­julbordets kötträtter.

Balsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlarBalsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlarBalsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar
Recept på balsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1,5 dlröd quinoa
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1rödkålshuvud- litet (ca 600 g)
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 4 mskbalsamvinäger
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1granatäpple
  • 1 knippabladpersilja
  • 6aprikoser- torkade
  • 1rödlök- liten
  • 100 gbabyspenat
  • 1 dlsötmandlar- rostade

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpack­ningen med en buljongtärning i kokvattnet. Låt svalna.

  2. Ansa och strimla rödkålen grovt. Fräs i 2 msk olja i en stor stekpanna tills den börjar mjukna, ca 5 min. Tillsätt vinägern och låt fräsa 1 minut. Krydda med  salt och peppar. Låt svalna.

  3. Halvera granatäpplet och pilla ut kärnorna. Hacka persiljan. Strimla aprikoserna. Skala och finhacka löken.

  4. Häll quinoan i en stor skål. Vänd i kål, granatäppelkärnor, aprikoser, spenat och örter.

  5. Lägg upp salladen på ett fat och strö över mandlarna.

Vad tyckte du om receptet?