Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på balsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar. Färgstark vintersallad som passar fint till julbordets kötträtter.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen med en buljongtärning i kokvattnet. Låt svalna.
Ansa och strimla rödkålen grovt. Fräs i 2 msk olja i en stor stekpanna tills den börjar mjukna, ca 5 min. Tillsätt vinägern och låt fräsa 1 minut. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.
Halvera granatäpplet och pilla ut kärnorna. Hacka persiljan. Strimla aprikoserna. Skala och finhacka löken.
Häll quinoan i en stor skål. Vänd i kål, granatäppelkärnor, aprikoser, spenat och örter.
Lägg upp salladen på ett fat och strö över mandlarna.