Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Balkanägg i yoghurt

En god, liten vickningsrätt som även kan passa på en buffé eller som en brunchrätt.

Balkanägg i yoghurt
Balkanägg i yoghurt
Balkanägg i yoghurt

Ingredienser

  • 250 gbladspenat- fryst
  • 0,5gul lök
  • 2vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 msksmör- till formarna
  • 4ägg
  • 1,5 dlmatlagningsyoghurt
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlost- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och krama ur den lätt. Skär den i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Fräs löken glansig i olivolja. Tillsätt spenat och låt den steka med några minuter. Salta och peppra. Fördela i smorda formar som rymmer ca 1 1/2–2 dl. Gör en liten fördjupning i spenaten. Knäck försiktigt ett ägg i varje form.

  3. Blanda yoghurt med pressad vitlök. Skeda yoghurtsåsen över äggen och strö till sist över osten.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills äggen stelnat.

Vad tyckte du om receptet?