Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god, liten vickningsrätt som även kan passa på en buffé eller som en brunchrätt.
Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och krama ur den lätt. Skär den i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken glansig i olivolja. Tillsätt spenat och låt den steka med några minuter. Salta och peppra. Fördela i smorda formar som rymmer ca 1 1/2–2 dl. Gör en liten fördjupning i spenaten. Knäck försiktigt ett ägg i varje form.
Blanda yoghurt med pressad vitlök. Skeda yoghurtsåsen över äggen och strö till sist över osten.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills äggen stelnat.