Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söta bananer, krämig kokosmjölk och knapriga kokoschips. Toppa bowlen med lite havre- och frögranola. En smoothie bowl är en fastare och krämigare variant av smoothie och äts med sked i stället för att drickas. Den lite tjockare konsistensen beror på att bowlen ofta innehåller frysta frukter och bär.
Havre- och frögranola: Sätt ugnen på 155 grader.
Blanda alla ingredienser och strö ut på en plåt med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Vänd runt allt efter halva tiden så att det blir jämnt gräddat.
Bali bowl: Dela på koksnötterna, skär upp carambolen i skivor.
Skala bananerna och skär dem i skivor, frys in skivorna i minst 5-6 timmar. Mixa bananerna och häll i lite i taget av kokosmjölken tills det blir en jämn krämig konsistens.
Servering: Lägg glassen i kokosskalen eller i skålar. Lägg på kokoschips och carambole. Toppa med havre- och frögranola och garnera med blommor.
Recept från Mitt kök