Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bali bowl med kokos och banan

Söta bananer, krämig kokosmjölk och knapriga kokoschips. Toppa bowlen med lite havre- och frögranola. En smoothie bowl är en fastare och krämigare variant av smoothie och äts med sked i stället för att drickas. Den lite tjockare konsistensen beror på att bowlen ofta innehåller frysta frukter och bär.

Bali bowl med kokos och banan
Bali bowl med kokos och banan
Bali bowl med kokos och banan
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Havre- och frögranola

  • 3 dlhavregryn
  • 2 dlsolroskärnor
  • 1 mskchiafrön
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 mskrapsolja

Bali bowl

  • 2kokosnötter
  • 1carambole
  • 4bananer
  • 2 dlkokosmjölk
  • kokoschips
  • blommor- orkidéer

Gör så här

  1. Havre- och frögranola: Sätt ugnen på 155 grader.

  2. Blanda alla ingredienser och strö ut på en plåt med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Vänd runt allt efter halva tiden så att det blir jämnt gräddat.

  3. Bali bowl: Dela på koksnötterna, skär upp carambolen i skivor.

  4. Skala bananerna och skär dem i skivor, frys in skivorna i minst 5-6 timmar. Mixa bananerna och häll i lite i taget av kokosmjölken tills det blir en jämn krämig konsistens.

  5. Servering: Lägg glassen i kokosskalen eller i skålar. Lägg på kokoschips och carambole. Toppa med havre- och frögranola och garnera med blommor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök