Du behöver spritspåsar, bakplåtspapper och olika tyllar för att göra påskliljorna.
Dela tårtbotten i 2 delar och lägg den ena på ett fat. Spritsa en sträng grön smörkräm runt kanten på botten. Fyll sedan på med passionskräm innanför och lägg på nästa botten. Stryk ett tunt lager med grön smörkräm runt om hela tårtan. Låt den stå i kylen i 15 min och stryk sedan ett till tunt lager med smörkräm så att hela tårtan är täckt utan att man ser tårtbottnen. Sätt tillbaka tårtan i kylen.
Klipp små kvadrater, ca 5 x 5 cm, av bakplåtspapper. Fyll varsin spritspåse med den gula, vita och nästan all orange smörkräm. Använd en liten kronbladstyll, t ex Wilton 104. Om du bara har en tyll så kan du göra de olika delarna för sig – först kronbladen på ett par papper och sedan flytta tyllen till en ny påse med en ny färg och göra klockan. Fyll det som är kvar av den orange krämen i en spritspåse, försedd med en grästyll. Om du inte har en sådan så går det också fint med en väldigt liten rund tyll, då får du bara dutta flera gånger.
Sätt en bit bakplåtspapper på en blomnål, fäst med pyttelite smörkräm så det håller sig på plats. Spritsa blommor, ett blad i taget. Håll spritspåsen så att tyllen nästan ligger mot pappret med den platta sidan. Den tjockaste delen av tyllen ska vara in mot mitten. Börja spritsa ett blad från mitten av pappret och utåt och spritsa som en båge tillbaka mot mitten igen. Påskliljan har ganska långa spetsiga blad så försök att efterlikna dem.
Fortsätt att göra 6 likadana blad medan du snurrar på blomnålen. Sätt sedan tyllen rakt upp med den tjocka delen nedåt och spritsa som en klocka mitt i blomman. Det är enklast om du trycker på spritspåsen medan du håller på ett och samma ställe och snurrar blomnålen ett varv.
Byt sedan till grästyllen och spritsa ner i klockan och uppåt. Du kan variera bladen i gult och vitt och klockan kan vara både gul och orange. Pistillerna i mitten är orange.
När du spritsat blommorna lägger du dem på en bricka och låter dem ligga i frysen i ca 30 min.
Ta ut tårtan från kylen och blommorna från frysen. Nu gäller det att jobba ganska snabbt medan blommorna är frusna. Lossa blommorna från pappret och lägg ut dem i en krans runt tårtan. Häll den gröna färgen som är över i en spritspåse försedd med en lövtyll och spritsa små löv lite här och där runt blommorna på tårtan. Om du vill kan du dutta lite kokos längs tårtans nederkant. Låt tårtan stå framme i rumstemperatur i ca 1 timme innan du serverar.
Tips!
Tyllarna som Emma har använt är rund tyll (Wilton 1A), kronbladstyll (Wilton 104), grästyll (wilton 233), lövtyll (Wilton 366) Om du inte har en blomnål så kan du använda ett upp- och nervänt vinglas, det går lika bra.
Tårtan går fint att förbereda. Den kan göras helt klar med dekoration och allt redan dagen före. Smörkräm och passionskrämen kan du också förbereda ännu en dag tidigare. Och tårtbotten går fint att frysa.
Smörkräm kan du ha i kylen i upp till en vecka. Ta fram den och låt den bli rumstempererad och vispa upp den igen innan du använder den.
Smörkräm ska ha konsistensen av majonnäs när den ska spritsas för att få ett fint resultat, så kanske lite lösare än du tror.
Om den blir för lös, bara sätt in den i kylen en stund.
Orange färg kan du såklart få genom att blanda lite gult och rött.
Rädda en skuren smörkräm? Värm ca 1 dl av krämen i en liten skål i mikron tills den blir flytande och tillsätt den till den skurna krämen i en tunn stråle medan du vispar och vips så går smörkrämen ihop igen.
Det går fint att använda passionsfrukt som finns att köpa i frusna kuber.