Tips!
En kylskåpskall deg underlättar utbakandet väldigt mycket. Degen blir enklare att jobba med och enklare att skära utan kladd.
Du kan skära med sytråd eller tandtråd (välj en utan mentolsmak).
Om du vill kan du även lägga in hela rullen i kylen i en timme och sedan skära bullar med kniv.
Om du inte gillar choklad kan du bara utesluta kakaon i glasyren.
Genom att sätta in bullarna i en ljummen ugn påskyndar du jästiden. Det går självklart fint att jäsa dem i rumstemperatur, men ge dem då upp till 3 timmar innan gräddning och täck över plåten med en bakduk eller plastfolie.
Bullarna måste inte täcka hela plåten, så oroa dig inte om din plåt inte är i helt rätt storlek för antalet bullar.
Om du har en termometer så kan du mäta när bullarna är klara. Mitten på en bulle ska vara ca 98° när de är klara.
Vänta inte tills bullarna är helt kalla innan du brer på glasyren, om de är lite ljumna smälter glasyren ut lite innan den stelnar och du får ett jämnare resultat.