Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum i en metallskål, skålen ska gå att vända upp och ned. Tillsätt strösockret, lite i taget, och vispa till en jämn fluffig smet.



Vänd ner den hackade mandeln blandad med Maizena. Fyll en spritspåse med rund tyll, 1–1 1⁄2 cm, med marängsmeten.



Spritsa ut långa rader tätt av marängen på ett bakplåtspapper. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 15–20 min eller tills bottnen har fått färg. Låt bottnen svalna.



Bred ut chokladen tätt på ett bakplåtspapper på en plåt.



Rosta chokladen mitt i ugnen i ca 5 min, rör om efter halva tiden. Ta ut plåten ur ugnen och rör om. Låt chokladen svalna.



Vispa grädden medelfast. Vänd bottnen upp och ned på ett nytt bakplåtspapper. Bred grädden på bottnen.



Strö den rostade chokladen på grädden. Fördela blåbär över hela bottnen.



Rulla ihop bottnen från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg rullen i kylskåp i 30 min.



Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Fyll en liten spritspåse med den och spritsa choklad på rullen. Garnera den med vispad grädde, blåbär och citronmeliss.


