Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakpotatis med lax- och sockerärtsröra

Den skivade potatisen går extra snabbt att baka. Färdig på bara 20 min.

Bakpotatis med lax- och sockerärtsröraBakpotatis med lax- och sockerärtsröraBakpotatis med lax- och sockerärtsröra
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4bakpotatisar- mellanstora (ca 1,2 kg)
  • 1 mskolivolja- (+ 1 msk)
  • 1 tsksalt- (+ 0,5 tsk)
  • 350 glax- eller sik varmrökt
  • 3salladslökar
  • 15sockerärter
  • 25 gärtskott
  • 1 mskdijonsenap- (gärna med honung)
  • 0,5 dlapelsinsaft- färskpressad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250º. Borsta och skär potatisen i ca 3 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med 1 msk olja, krydda med 1 tsk salt och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills potatisen är guldbrun och mjuk.

  2. Rensa och dela fisken i mindre bitar. Ansa och strimla salladslök och sockerärter. Grovhacka ärtskotten. Blanda försiktigt fisk, lök, sockerärter och ärtskott.

  3. Vispa ihop senap, 1 msk olja och apelsinsaft. Smaka av dressingen med 1/2 tsk salt och peppar.

  4. Lägg potatisen på tallrikar. Toppa med fisken. Skeda över dressingen.

Vad tyckte du om receptet?