Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Superenkla wienerbröd som du gör med bara 3 ingredienser

Wienerbröd är en riktig favorit när det kommer till bakverk. Dessa varianter gör du med färdig smördeg och vaniljkräm, och de tar bara några minuter att svänga ihop. Enkelt, snabbt och gott – bättre än så blir det bara inte. Vaniljssåsen som blir över kan du spara och servera till en god smulpaj. 

Media laddas

Wienerbröd

  • 1 plattasmördeg- färsk
  • 1 förpvaniljsås- t ex Ekströms
  • 1ägg

Garnering – valfritt

  • 200 ghallon- eller andra färska bär
  • 1 tskflorsocker
Foto: Maja Andersson

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Rulla ut smördegen tillsammans med pappret. Skär smördegen i 12 lika stora rutor. Lägg 1 tsk stor klick vaniljsås i mitten av varje ruta.

  3. Vik in hörnen så att de täcker vaniljkrämen och tryck till i mitten. Lägg wienerbröden på plåtar med bakplåtspapper, ca 6 stycken på varje plåt. 

  4. Vispa upp ägget med en gaffel och pensla wienerbröden med det. Grädda wienerbröden mitt i ugnen i ca 15 min tills de har fått fin gyllenbrun färg. 

  5. Strö eventuellt över hallon eller andra färska bär – och pudra med florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Tips för dig som är sugen på att baka mer med färdig smördeg:

Läs mer:

Haka på munktrenden – här är 8 goda recept

Bästa receptet på knäckig äppelpaj

Recept på klassisk kladdkaka