Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonmuffins med kardemummacrumble

Supergoda muffins med en knaprig topp av kaksmulor.

Plommonmuffins med kardemummacrumblePlommonmuffins med kardemummacrumblePlommonmuffins med kardemummacrumble
Den knapriga toppen på dessa plommonmuffins med kardemummacrumble gör att de känns lite lyxigare! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 6plommon
  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 1,75 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 2 dlmjölk

Kardemummacrumble

  • 50 gsmör
  • 1 dlhavregryn
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 1 tskkardemummakärnor- nystötta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ 12 muffinsformar av papper i en muffinsplåt. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Smält smöret.  

  2. Kardemummacrumble: Blanda ihop alla ingredienser till ett smul. Ställ in i kylen.

  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk och rör till en slät smet.

  4. Fördela smeten i muffinsformarna. Tryck ned 2–3 plommonklyftor i varje muffin och toppa med havrecrumble. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt muffinsen svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?