Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bake-off solrosbullar

Härliga bullar att äta till en varm och len soppa.

Bake-off solrosbullar
Bake-off solrosbullar
Bake-off solrosbullar
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 3 dlvatten- kallt
  • 0,5 dlsolroskärnor
  • 25 gjäst
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskhonung
  • 3 dlfullkornsdinkelmjöl- eller grahamsmjöl
  • Manitoba Cream (vetemjöl)- cirka 4 1⁄2 dl eller vetemjöl special
  • 2 tsksalt

Gör så här

  1. Skölj och lägg solroskärnorna i en skål med 3 dl vatten i cirka 30 minuter. Sila av vattnet i degbunken och lös upp jästen i det.

  2. Tillsätt olja, honung, fullkorns­ dinkelmjöl eller grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg i cirka 10 minuter i köksmaskin, tills degen släpper bunkens kant. Tillsätt solroskärnor och salt, arbeta degen 2 minuter till. Plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda samman den. Forma den till en rulle och dela i 12 bitar. Rulla varje bit till en avlång bulle. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 30 minuter under bakduk. Gör ett snitt i längs med bullarna med en vass kniv när de nästan jäst klart. Frys in bullarna på plåten, cirka 3 timmar. Ta ut och förvara bullarna i fryspåsar i frysen.

  4. Ta fram det antal bullar du vill grädda och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten i mitten av den kalla ugnen. Sätt ugnen på 225 grader och grädda bullarna i cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök