Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bakat äpple med ljummen kolasås med smaka av ingefära och hemgjord kanelglass – godare blir det inte. Glass och kolan kan göras i god tid före servering.
Glass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Krossa kanelstången lätt. Koka upp kanel, mjölk och grädde. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll kanelmjölken över äggvispet och blanda väl. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under ständig vispning till 85°. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i smeten. Sila och låt kallna. Frys glassen i glassmaskin.
Fyllning: Blanda alla ingredienser. Sätt ugnen på 200°. Skär av ett ca 1 cm tjockt lock på äpplena och kärna ur dem. Peta ner fyllningen och lägg lite fyllning på snittytan. Lägg tillbaka locken. Ställ äpplena i en ugnssäker form. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 25 min.
Ingefärskola: Lägg samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 5 min, till 119°. Ta kolasmeten från plattan och sila den. Låt svalna.
Servera de varma äpplena med glass och kola.