Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakade tomater med fisk

Stora bakade tomater blir ett lite ”såsigt” tillbehör som passar till mycket. Här serverar vi fisk, men färsbiffar eller kallskuret går också bra.

Bakade tomater med fisk
Bakade tomater med fisk
Bakade tomater med fisk
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 4tomater- stora
  • 2 skivorbröd- vitt
  • 34salladslökar
  • 75 glufttorkad skinka- i tunna skivor
  • 2 msksmör
  • 2 krmtimjan
  • 75 gost- smakrik riven, t ex prästost
  • 600 gfiskfilé- t ex abborre

Tillbehör

  • 2 dlkamutvete- eller mathavre

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär tomaterna i halvor och ställ dem i en oljad ugnssäker form.

  2. Kantskär brödskivorna och tärna eller grovriv brödet. Ansa och strimla salladslöken. Skär skinkan i småbitar. Fräs bröd, lök och skinka i smör ca 3 min, så att brödet får lite färg. Låt svalna något. Blanda med timjan och riven ost.

  3. Fördela blandningen på tomaterna och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Koka kamutvetet eller mathavren. Stek eller grilla fisken och servera till tomaterna när de är klara.

Vad tyckte du om receptet?