Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakade tomater med dillfrön och rosépeppar

Bakade tomater kräver sin tid i ugnen - men så blir de också något alldeles speciellt!

Bakade tomater med  dillfrön och rosépeppar
Bakade tomater med  dillfrön och rosépeppar
Bakade tomater med  dillfrön och rosépeppar
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 10körsbärstomater
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 tskrosépeppar
  • 1 tskdillfrön
  • 1 tskströsocker
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Pensla halvorna med olja.

  2. Strö rosépeppar, dillfrön, socker, salt och peppar på tomaterna.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Sänk ugnsvärmen till 75° och tillaga ytterligare 1 timme.

Vad tyckte du om receptet?