Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakade sötpotatisskivor med kokos-coleslaw och granatäpple

Bakade sötpotatisskivor med kokos-coleslaw och granatäpple är en vriant på coleslaw som serveras som topping på ugnsrostade sötpotatisskivor.

Bakade sötpotatisskivor med kokos-coleslaw och granatäpple
Bakade sötpotatisskivor med kokos-coleslaw och granatäpple
Bakade sötpotatisskivor med kokos-coleslaw och granatäpple
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 4sötpotatisar- små
  • 1 mskolivolja

Kokoscoleslaw

  • 1fänkålsstånd
  • 4morötter
  • 1 dlkokosgrädde
  • 1 mskpepparrot- finriven
  • 1granatäpple
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • krasse
  • pepparrot- finriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba sötpotatisen. Skär i 1/2 cm tjocka skivor. Pensla med olja runt om och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min.

  2. Kokos-slaw: Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skrubba och riv eller strimla morötterna. Blanda fänkål, morot, kokosgrädde och pepparrot.

  3. Skär av botten och toppen på granatäpplet. Skär snitt från toppen till botten, längs med de inre ”väggarna”, och bryt försiktigt isär granatäpplet i klyftor. Pilla ut kärnorna.

  4. Vänd ner granatäppelkärnorna i coleslawen. Krydda med salt och peppar.

  5. Lägg upp potatisskivorna på ett fat. Toppa med coleslaw och garnera med krasse och extra pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?