Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakade sötpotatishalvor med fetaost och pesto

Bakade sötpotatishalvor med fetaost och pesto passar både som tillbehör till fisk, kyckling eller kött eller som ensamrätt med sallad och bröd. Efter lite tid i ugnen kommer sötpotatisens naturliga sötma fram.

Bakade sötpotatishalvor med fetaost och pestoBakade sötpotatishalvor med fetaost och pestoBakade sötpotatishalvor med fetaost och pesto
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2sötpotatisar- (à 300 g)
  • 1 mskolivolja
  • 200 gfetaost

Persiljepesto

  • 2 krukorpersilja
  • 1 dlolivolja
  • 50 gparmesan
  • 2 mskpinjenötter
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba sötpotatisen och skär den i halvor. Pensla snittytan med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 45 min, tills de är helt mjuka.

  2. Pesto: Mixa samman ingredienserna till peston i en matberedare eller med mixerstav.

  3. Dela fetaosten i små bitar. Ta ut sötpotatisen, höj ugnsvärmen till 250°. Gröp ut potatisinkråmet, spara skalen, blanda med fetaosten och lite av peston. Lägg blandningen i potatisskalen. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.

  4. Fler vegetariska recept? Följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego

Vad tyckte du om receptet?