Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bakade sötpotatishalvor med fetaost och pesto passar både som tillbehör till fisk, kyckling eller kött eller som ensamrätt med sallad och bröd. Efter lite tid i ugnen kommer sötpotatisens naturliga sötma fram.
Sätt ugnen på 200°. Skrubba sötpotatisen och skär den i halvor. Pensla snittytan med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 45 min, tills de är helt mjuka.
Pesto: Mixa samman ingredienserna till peston i en matberedare eller med mixerstav.
Dela fetaosten i små bitar. Ta ut sötpotatisen, höj ugnsvärmen till 250°. Gröp ut potatisinkråmet, spara skalen, blanda med fetaosten och lite av peston. Lägg blandningen i potatisskalen. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
Fler vegetariska recept? Följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego