Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Oliver på bordet är ett måste om du frågar receptmakaren Adam Thulin, och här kommer ett enkelt recept som livar upp dem. Genom att tillaga oliverna i ugnen så drar man ut vätska ur dem och de blir ännu mer intensiva i sin smak. Att sedan smaksätta med citron och timjan går alltid hem.
Sätt ugnen på 210° varmluft. Lägg oliverna i en ugnssäker form.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i tunna skivor. Plocka timjankvistarna. Blanda citron och timjan med oliverna. Ringla över olja och strö på chiliflakes. Blanda om ordentligt.
Tillaga mitt i ugnen i 15–20 min. Rör om efter halva tiden.
Servera oliverna varma eller rumstempererade.