Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Långsambakade små lammlägg med rabarberglaze steks i ugnen tills de blir härligt möra. Läggen penslas på slutet med en rabarberglaze som tillsammans med buljongen blir en god skysås.
Sätt ugnen på 175°. Skala och skiva vitlöken. Skala och halvera morötterna på längden. Ansa och grovhacka löken. Fördela allt i en långpanna.
Putsa lammläggen fri från senor och hinnor. Gnid in köttet med olja, salt och peppar och lägg läggen i långpannan runt grönsakerna. Repa tre kvistar rosmarin och strö över köttet.
Sky: Koka upp vin, vatten, fond, lagerblad och smör. Häll skyn i långpannan. Lägg ett bakplåtspapper över och täck plåten med ugnsfolie. Tillaga mitt i ugnen tills köttet är riktigt mört och lossnar från benet, ca 2 1/2 timme.
Glaze: Ansa och strimla rabarbern. Skala och finskiva vitlöken. Skala och finriv ingefäran. Fräs rabarber, vitlök och ingefära i olja ca 2 min. Tillsätt socker, vinäger och 1 dl av spadet från långpannan. Låt sjuda ca 10 min. Krydda med salt.
Ta bort papper och folie från långpannan. Öka ugnsvärmen till 225°. Pensla glazen på köttet. Stek vidare ca 20 min tills kött och rotfrukter fått fin färg.
Lägg kött, lök och morötter på ett stort fat, häll lite av skyn runtom. Garnera med rosmarinkvistar. Servera med rostad färskpotatis och extra sky bredvid.