Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakade jordgubbar med vanilj och citron

Bakade jordgubbar med vanilj och citron är goda både varma och kalla. Vill man förbereda kan de bakas upp till 3 dagar före och förvaras i burk i kylen.

Bakade jordgubbar med vanilj och citronBakade jordgubbar med vanilj och citronBakade jordgubbar med vanilj och citron
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 1vaniljstång
  • 0,5citron
  • 0,5 dlströsocker

Tillbehör

  • vispad grädde och vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Snoppa och lägg jordgubbarna i en ugnssäker form.

  2. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön i formen.  Halvera citronen och pressa ut saften. Häll ­citronsaften över jordgubbarna och strö över sockret.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.  Servera jordgubbarna med vispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?