Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bakade havregryn med äpple, russin och kanel. En blandning mellan gröt och pudding. Det här blir en stor sats, men förvara i kyl och värm upp så mycket du vill ha åt gången, så har du frukost till hela veckan.
Sätt ugnen på 200°.
Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, med lite av det smälta smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk.
Kärna ur äpplet och skär det i grova bitar. Varva äpple och russin med de torra ingredienserna i formen. Häll över äggblandningen och se till att den blir jämnt fördelad.
Blanda alla ingredienser till toppingen och fördela den i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills ”puddingen” har stannat och fått fin gyllenbrun färg. Låt svalna något före servering.
Servera med äppelmos eller skivade äpplen och havremjölk.