Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra

Recept på bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra. Små, salta godingar som toppas med len röra och lax.

Bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra
Bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra
Bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra

Ingredienser

  • 12färskpotatisar- små
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tskflingsalt
  • 100 glax- kallrökt, i tunna skivor

Pepparrotsröra

  • 100 gfärskost- naturell
  • 1 mskpepparrot- färskriven

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisarna rena och torka dem på hushållspapper. Pricka dem med en gaffel och blanda med olja och salt i en ugnssäker form.

  2. Tillaga mitti ugnen ca 30 min, tills potatisarna är mjuka inuti och skalet krispigt. Låt kallna.

  3. Röra: Blanda färskost och pepparrot.

  4. Skär laxen i mindre bitar. Skär ett kryss i toppen av varje potatis och tryck försiktigt så att de öppnas. Fyll med röran och toppa med kallrökt lax. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Viktoria Buskqvist

P.S. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!