Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bakade betor med svarta vinbär är en god och grön rätt på julbordet. Sötman och syran i svarta vinbär är en perfekt match till bakade betor.
Picklade svarta vinbär: Koka upp ättika, socker och vatten. Häll den heta lagen över vinbären. Låt stå i kylen ca 12 timmar.
Sätt ugnen på 175°. Lägg rödbetsjuice och vinbär i en kastrull. Låt koka ihop tills ca hälften återstår. Sila.
Lägg betorna i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över salt. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min. Låt svalna. Skala och skär betorna i mindre bitar.
Dragonolja: Mixa spenat, dragon och olja i en mixer. Sila genom ett kaffefilter.
Blanda betorna med rödbetsdressingen och flingsalt. Toppa med de picklade svarta vinbären, dragonolja och garnera med dragon.