Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakade betor med svarta vinbär

Bakade betor med svarta vinbär är en god och grön rätt på julbordet. Sötman och syran i svarta vinbär är en perfekt match till bakade betor.

Bakade betor med svarta vinbär
Bakade betor med svarta vinbär
Bakade betor med svarta vinbär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3rödbetor
  • 3gulbetor
  • 3polkabetor
  • 5 dlrödbetsjuice- Kung markatta
  • 1 dlvinbär- svarta
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 tskflingsalt

Picklade svarta vinbär

  • 3 dlvinbär- svarta, frysta
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten

Dragonolja

  • 70 gspenat
  • 40 gdragon
  • 2 dlrapsolja
  • 0,5 tskflingsalt

Garnering

  • dragon

Gör så här

  1. Picklade svarta vinbär: Koka upp ättika, socker och vatten. Häll den heta lagen över vinbären. Låt stå i kylen ca 12 timmar.

  2. Sätt ugnen på 175°. Lägg rödbetsjuice och vinbär i en kastrull. Låt koka ihop tills ca hälften återstår. Sila.

  3. Lägg betorna i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över salt. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min. Låt svalna. Skala och skär betorna i mindre bitar.

  4. Dragonolja: Mixa spenat, dragon och olja i en mixer. Sila genom ett kaffefilter.

  5. Blanda betorna med rödbetsdressingen och flingsalt. Toppa med de picklade svarta vinbären, dragonolja och garnera med dragon.

Vad tyckte du om receptet?