Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bakad zucchini fylld med valnötter, russin och örter. Smaksätt gärna tomatsåsen med lite strimlad basilika. Den som önskar en matigare måltid kan lägga till bröd, potatis eller matvetesallad.
Sätt ugnen på 225°. Halvera zucchinin på längden och gröp ut en del av innanmätet. Lägg skalen i en ugnssäker form eller på en plåt. Hacka det urgröpta fruktköttet.
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka russin och valnötter.
Fräs vitlök, russin och valnötter i olja i en vid kastrull ca 1 minut. Lägg i zucchinihacket och fräs på låg temperatur ytterligare ca 5 min. Krydda med salt och tillsätt 1 msk vardera av persilja och dragon.
Lägg fyllningen i zucchiniskalen. Blanda ströbrödet med 1 msk vardera av persilja och dragon och strö ovanpå zucchinin.
Tillaga zucchinin mitt i ugnen 20-25 min, tills den fått fin krispig yta.
Tomatsås: Koka tomater och vinäger i en kastrull tills ca 1 ½ dl återstår. Mixa ner oljan med en mixerstav och krydda med salt.
Servera zucchinin med tomatsåsen.