Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad torsk i pestogrädde med tomater  

Recept på bakad torsk i pestogrädde med tomater, en rätt som har rena smaker med en touch av Italien, och är mycket enkelt att laga.

Petra Lindstrand
Bakad torsk i pestogrädde med tomater  
Bakad torsk i pestogrädde med tomater  
Bakad torsk i pestogrädde med tomater  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 bitartorskfilé- (à 150 g), MSC- eller ASC-märkt
  • 100 gbabyspenat
  • 1citron
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlbasilikapesto
  • 400 gkörsbärskvisttomater
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlquinoa- eller basmatiris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Strö ½ tsk salt över fisken, låt stå ca 5 min. Tillaga quinoan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Fördela spenaten i botten på en smord ugnssäker form. Lägg fisken på spenaten.

  3. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft. Vispa ihop grädde, pesto, citronskal, citronsaft, ½ tsk salt och 1 krm peppar och häll över fisken. Halvera tomaterna och strö dem runt om.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera fisken med quinoa och eventuellt extra citron.

Vad tyckte du om receptet?

Få middagstips för veckan - signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!