Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad sötpotatispytt


Servera pytten med en god senapskräm.

Bakad sötpotatispytt

Bakad sötpotatispytt

Bakad sötpotatispytt

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 4sötpotatisar
  • 2röda paprikor
  • 1zucchini
  • 1purjolök
  • 2 mskolivolja
  • salt
  • peppar
  • 300 gchorizo- färsk
  • 1lime
  • 2 mskpersilja
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tskhonung

Gör så här

  1. Skala sötpotatisen och skär i jämnstora bitar. Blanda med olja och krydda med salt och peppar.

  2. Lägg på plåt med bakpapper­ och baka i ugn 225 grader i 15 minuter. Rör om någon gång.

  3. Dela, kärna ur och tärna paprikan.

  4. Dela zucchinin och skär i bitar. Skiva purjo­löken. Blanda ner paprika, zucchini och purjolök bland potatisen.

  5. Ta korven ur skinnet och dela i bitar. Fördela över pytten och baka i 15 minuter till.

  6. Pressa över lime och strö över hackad persilja. Vispa grädden och blanda i senap och honung. Smaka av med salt och peppar och servera till pytten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök