Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad sötpotatis med svarta linser

Bakad potatis är både gott och enkelt att laga. Toppa med svarta linser, salsasås, krämig gräddfil, hackad rödlök och lite färsk koriander.

Bakad sötpotatis med svarta linserBakad sötpotatis med svarta linserBakad sötpotatis med svarta linser
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4sötpotatisar
  • 2 msksmör- mjukt
  • salt
  • 4 dllinser- kokta, svarta
  • 2 dlsalsa- medium stark
  • 2 dlgräddfil
  • 0,5rödlök- finhackad
  • koriander- färsk

Gör så här

  1. Lägg foliepapper runt varje potatis och lägg dem på gallret på grillen. Grilla på indirekt värme i cirka 30–40 minuter. Vänd på potatisarna efter halva tiden. Lägg därefter på direkt värme i cirka 10–15 minuter.

  2. Du kan också baka potatisen i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg sötpotatisarna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in potatisen mitt i ugnen i cirka 1 timme tills den är mjuk rakt igenom. Ta ut potatisen ur ugnen och lägg på ett stort fat eller tallrikar.

  3. Skär en skåra i potatisarna. Lägg i lite smör och salta. Lägg i linser, salsa, gräddfil och hackad lök. Garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök