Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad rödkål i mustig buljong toppad med apelsin-crème fraiche

Recept på bakad rödkål i mustig buljong toppad med apelsin-crème fraiche. Gör gärna dubbel sats av apelsin-crème fraichen – den är god till många gröna rätter.

Bakad rödkål i mustig buljong toppad med apelsin-crème fraiche
Bakad rödkål i mustig buljong toppad med apelsin-crème fraiche
Bakad rödkål i mustig buljong toppad med apelsin-crème fraiche
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5rödkålshuvud- (ca 750 g)
  • 6 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1 tsktimjan
  • 1 krmcurry
  • 1vitlöksklyfta
  • 50 gsmör

Apelsin-crème fraiche

  • 0,5apelsin
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 tskrosépeppar
  • 0,5 dlfärska örter- t ex persilja, basilika, rosmarin
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg rödkålen i en ugnssäker form.

  2. Koka en lag av vatten, buljongtärning, vin, socker, vinäger, timjan, curry och pressad vitlök.

  3. Häll buljongen över kålen och klicka på smöret. Täck formen med aluminiumfolie.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar, ös kålen då och då med buljongen.

  5. Apelsin-crème fraiche: Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med crème ­fraichen. Krossa rosépepparn och hacka örterna. Blanda ner rosépeppar och örter i crème fraichen. Krydda med salt och peppar.

  6. Dela kålen i bitar. Lägg upp i ett djupt serveringsfat. Häll över ­buljongen och toppa med apelsin- crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?