Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bakad rödkål i mustig buljong toppad med apelsin-crème fraiche. Gör gärna dubbel sats av apelsin-crème fraichen – den är god till många gröna rätter.
Sätt ugnen på 200°. Lägg rödkålen i en ugnssäker form.
Koka en lag av vatten, buljongtärning, vin, socker, vinäger, timjan, curry och pressad vitlök.
Häll buljongen över kålen och klicka på smöret. Täck formen med aluminiumfolie.
Tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar, ös kålen då och då med buljongen.
Apelsin-crème fraiche: Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med crème fraichen. Krossa rosépepparn och hacka örterna. Blanda ner rosépeppar och örter i crème fraichen. Krydda med salt och peppar.
Dela kålen i bitar. Lägg upp i ett djupt serveringsfat. Häll över buljongen och toppa med apelsin- crème fraiche.