Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fylld och bakad pumpa. Hokkaido-pumporna är ofta små och passar perfekt att fylla. Det här är ett vegetariskt recept men du kan gärna smula i inkråmet från ett par chorizokorvar när du steker grönsakerna.
Sätt ugnen på 200°. Skär av toppen på pumporna och gröp ut kärnorna. Lägg pumporna med locken bredvid på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 2 msk olja.
Tillaga pumporna mitt i ugnen i ca 20 min tills de är mjuka.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka rödlöken. Skala och skiva vitlöken. Tärna osten.
Stek paprika, lök och vitlök i 2 msk olja tills de mjuknat. Krydda med paprikapulver och chiliflakes. Blanda i ris, fetaost och spenat. Krydda med salt och peppar.
Fördela fyllningen på de för-bakade pumporna och gratinera mitt i ugnen i ca 10 min. Toppa med koriander och servera.