Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Var försiktig med saltmängden till omeletten eftersom osten är ganska salt. Gör omeletten dagen före så blir den lättare att skära.
Sätt ugnen på 150°. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk i 1 msk smör.
Grovriv osten. Blanda lök och ost i en bunke.
Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 28 cm, och klä den invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut osten i botten på formen.
Blanda ägg, grädde och mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över ostmassan. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme tills äggstanningen har stannat. Ta ut och låt svalna. Ställ in omeletten i kylen.
Låt den inlagda paprikan rinna av och hacka den grovt. Grovriv osten. Blanda paprika och ost och tillsätt honung, solrosfrön, chili och gräslök. Smaka av med balsamvinäger.
Skär korven i skivor och stek dem ca 2 min per sida.
Skär omeletten i ca 24 bitar. Toppa med en korvskiva och paprikasallad på varje bit.