Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad prästostomelett med italiensk salsiccia

Var försiktig med saltmängden till omeletten eftersom osten är ganska salt. Gör omeletten dagen före så blir den lättare att skära.

Bakad prästostomelett med italiensk salsicciaBakad prästostomelett med italiensk salsicciaBakad prästostomelett med italiensk salsiccia

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • 1 msksmör
  • 150 gprästost- vällagrad
  • 6ägg
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 3 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Het paprikasallad

  • 200 ggrillad inlagd röd paprika- (1 burk)
  • 50 gprästost- vällagrad
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 0,5 dlsolrosfrön- rostade
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1 tskbalsamvinäger

Garnering

  • 300 gsalsiccia- ( eller annan smakrik korv)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk i 1 msk smör.

  2. Grovriv osten. Blanda lök och ost i en bunke.

  3. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 28 cm, och klä den invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut osten i botten på formen.

  4. Blanda ägg, grädde och mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över ostmassan. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme tills äggstanningen har stannat. Ta ut och låt svalna. Ställ in omeletten i kylen.

  5. Låt den inlagda paprikan rinna av och hacka den grovt. Grovriv osten. Blanda paprika och ost och tillsätt honung, solrosfrön, chili och gräslök. Smaka av med balsamvinäger.

  6. Skär korven i skivor och stek dem ca 2 min per sida.

  7. Skär omeletten i ca 24 bitar. Toppa med en korvskiva och paprikasallad på varje bit.

Vad tyckte du om receptet?