Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad potatis med skaldjursfyllning

Recept på bakad potatis med räkröra. Bakad potatis är superenkelt i ugn, men det blir också gott att grilla potatisarna några minuter över stilla glöd när de bakats färdiga i ugnen.

Bakad potatis med skaldjursfyllningBakad potatis med skaldjursfyllningBakad potatis med skaldjursfyllning
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4 storabakpotatisar
  • grillfolie

Skaldjursfyllning

  • 45salladslökar
  • 3 dlturkisk yoghurt
  • 11,5 dlmajonnäs
  • 23 mskpepparrot- riven
  • 1 burkräkor i lag- (320 g)
  • 1 burkkräftstjärtar i lag- (320 g)

Tillbehör

  • sallad- blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skölj potatisarna och torka av dem med hushållspapper. Lägg dem på gallret mitt i ugnen och baka dem ca 1 timme, tills de känns mjuka när du provar med en provsticka. Lägg potatisarna över stilla glöd i öppna spisen 2–3 min.

  3. Ansa och finstrimla löken. Blanda yoghurt, majonnäs och salladslök. Tillsätt pepparrot. Låt räkor och kräftstjärtar rinna av i en sil. Blanda ner dem i yoghurtsåsen.

  4. Servera potatisarna varma med kall skaldjursröra och sallad.

Vad tyckte du om receptet?