Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bakad potatis med ratatouille är en god vegorätt, där smakrik bönröra toppar potatisen. Bakad potatis blir bäst lagad i vanlig ugn. Då blir skalet frasigt och innanmätet mjukt.
Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisarna och pricka skalet. Lägg potatisarna mitt i ugnen direkt på gallret. Baka dem ca 30 min, tills de känns mjuka.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och fintärna zucchini och paprika. Fräs löken i en stor vid kastrull i 2 msk olivolja ca 1 minut. Blanda ner zucchini och paprika. Fräs under omrörning ca 2 min.
Tillsätt 1 dl vatten, buljongtärningar, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt sjuda på låg värme ca 10 min.
Tärna tomaterna och blanda ner dem och avrunna bönor i grönsaksfräset. Blanda om försiktigt och låt sjuda ca 2 min. Blanda ner tärnad fetaost strax före servering.
Skär ett kryss i potatisen och servera med ratatouille.
Recept av Charlotte Jenkinson