Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad potatis med ratatouille

Bakad potatis med ratatouille är en god vegorätt, där smakrik bönröra toppar potatisen. Bakad potatis blir bäst lagad i vanlig ugn. Då blir skalet frasigt och innanmätet mjukt.

Bakad potatis med ratatouille
Bakad potatis med ratatouille
Bakad potatis med ratatouille
Tillaga vanliga stora potatisar som bakpotatis. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 812potatis- stora (mjölig sort, 1,2kg)
  • 1lök- gul
  • 2vitlöksklyftor
  • 1zucchini- (ca 350 g)
  • 1paprika- röd
  • 1 dlvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 2 krmsvartpeppar
  • 3tomater- (ca 250 g)
  • 2 burkarsvarta bönor- (à 400 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymalen

Tillbehör

  • 200 gfetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisarna och pricka skalet. Lägg potatisarna mitt i ugnen direkt på gallret. Baka dem ca 30 min, tills de känns mjuka.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och fintärna zucchini och paprika.  Fräs löken i en stor vid kastrull i 2 msk olivolja ca 1 minut. Blanda ner zucchini och paprika. Fräs under omrörning ca 2 min.

  3. Tillsätt 1 dl vatten, buljongtärningar, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt sjuda på låg värme ca 10 min.

  4. Tärna tomaterna och blanda ner dem och avrunna bönor i grönsaksfräset. Blanda om försiktigt och låt sjuda ca 2 min. Blanda ner tärnad fetaost strax före servering.

  5. Skär ett kryss i potatisen och servera med ratatouille.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson