Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad potatis med äggröra

Recept på bakad potatis med äggröra. Bakad potatis är en klassiker. Senap och kapris är goda tillbehör.

Bakad potatis med äggröraBakad potatis med äggröraBakad potatis med äggröra
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4bakpotatisar- (á 300 g)
  • 4ägg
  • 1rödlök
  • 3 dlgräddfil
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskkapris
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 burkmajs- (340 g)
  • 1 påsesallad- blandad (150 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten och picka den med en provsticka. Lägg potatisen i mikrovågsugnen och tillaga på full effekt ca 15 min. Lägg potatisen i ugnen och tillaga ytterligare ca 15 min, tills potatisen är mjuk och skalet frasigt.

  3. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och koka äggen ca 7 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och grovhacka dem.

  4. Skala och finhacka löken. Blanda ägg och lök med gräddfil, senap och kapris. Krydda med salt och peppar.

  5. Låt majsen rinna av och blanda den med salladen.

  6. Skär ett kryss i potatisarna och fyll dem med röran. Servera med salladen.

Vad tyckte du om receptet?