Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bakad pistaschcrème med passionstryffel och frukt. Pistascharomen förstärker smaken. Den går att beställa på Stockholms Aeter & Essencefabrik.
Mixa nötter, grädde och mjölk till en slät kräm. Häll krämen i en kastrull och tillsätt sockret. Låt koka upp och sedan kallna. Ställ smeten i kylen ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 150°. Sila krämen och blanda den med äggulor, pistascharom och hushållsfärg. Fördela smeten i små portionsformar (à ca 1 dl). Häll hett vatten i en långpanna och ställ i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna.
Tryffel: Halvera och gröp ur passionsfrukten. Passera inkråmet genom en sil, mät till 1 msk. Hacka chokladen. Koka upp passionsfrukt och grädde. Häll blandningen över chokladen och rör tills den smält. Ställ chokladsmeten i kylen ca 30 min.
Rulla smeten till kulor. Rulla dem i hallonpulvret. Ställ tryffeln i kylen fram till servering.
Strö socker över crèmen och bränn med en brännare. Servera med tryffel, halverade passionsfrukter och hallon.