Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad pistaschcrème med passionstryffel och frukt

Recept på bakad pistaschcrème med passionstryffel och frukt. Pistascharomen förstärker ­smaken. Den går att beställa på Stockholms Aeter & Essencefabrik.

Bakad pistaschcrème med passionstryffel och frukt
Bakad pistaschcrème med passionstryffel och frukt
Bakad pistaschcrème med passionstryffel och frukt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 60 gpistaschnötter- utan skal
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 dlmjölk
  • 1 dlströsocker
  • 5äggulor
  • 1 krmhushållsarom- pistasch
  • 1 krmhushållsfärg- grön

Garnering

  • 0,5 dlströsocker

Tryffel

  • 1passionsfrukt
  • 100 gchoklad- mörk
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlhallonpulver- frystorkat

Frukt

  • 4passionsfrukter
  • 200 ghallon- färska

Gör så här

  1. Mixa nötter, grädde och mjölk till en slät kräm. Häll krämen i en kastrull och tillsätt sockret. Låt koka upp och sedan kallna. Ställ smeten i kylen ca 2 timmar.

  2. Sätt ugnen på 150°. Sila krämen och blanda den med äggulor, pistascharom och hushållsfärg. Fördela smeten i små portionsformar (à ca 1 dl). Häll hett vatten i en långpanna och ställ i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna.

  3. Tryffel: Halvera och gröp ur passionsfrukten. Passera inkråmet genom en sil, mät till 1 msk. Hacka chokladen. Koka upp passionsfrukt och grädde. Häll blandningen över chokladen och rör tills den smält. Ställ chokladsmeten i kylen ca 30 min.

  4. Rulla smeten till kulor. Rulla dem i hallonpulvret. Ställ tryffeln i kylen fram till servering.

  5. Strö socker över crèmen och bränn med en brännare. Servera med tryffel, halverade passionsfrukter och hallon.

Vad tyckte du om receptet?