Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad paprikasallad

Paprika bakas långsamt för att bli söt och mjuk. Servera med oliver och örter i en färgstark sallad.

Bakad paprikasallad
Bakad paprikasallad
Bakad paprikasallad

Ingredienser

  • 4paprikor- röda och gula
  • 4vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskhavssalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymalen
  • 1,5 mskfranska örter- (herbes de Provence)
  • 1 dlsvarta oliver
  • örter- t ex basilika eller timjan, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Kärna ur paprikorna och dela dem i breda bitar. Finhacka vitlöken och kärna ur och strimla chilin.

  2. Blanda paprikan i en ugnssäker form med olja, vitlök och chili. Salta, peppra och strö över örtkryddan.

  3. Täck formen med aluminiumfolie och baka mitt i ugnen 50 min.

  4. Låt paprikan kallna, lägg upp den och garnera med oliver och färska örter.

Vad tyckte du om receptet?