Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad lök på saltbädd

Servera den saltbakade löken till kött, fisk eller fågel eller som en liten rätt på buffé. Lökarna står stadigt i det grova saltet och får samtidigt lite sälta.

Bakad lök på saltbädd
Bakad lök på saltbädd
Bakad lök på saltbädd
Recept på bakad lök på saltbädd Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3lökar- gärna gula och röda
  • 3 dlgrovsalt
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 mskolivolja
  • 3 kvistartimjan- gärna backtimjan
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera löken, den be­höver inte skalas. Ställ lökhalvorna i en liten ugnssäker form med det grova saltet i bottnen. Tillaga dem i nedre delen av ugnen ca 45 min, tills löken är nästan mjuk.

  2. Ringla honung och olja över löken. Lägg på timjankvistarna och sätt formen i nedre delen av ugnen ytterligare 10–15 min. Strö över flingsalt och servera.

Vad tyckte du om receptet?