Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad lax med barbecuesås

Fisken och såsen är lika goda kalla som varma.

Bakad lax med barbecuesåsBakad lax med barbecuesåsBakad lax med barbecuesås

Ingredienser

  • 2 kglaxfilé- utan skinn och ben
  • 2 tsksalt
  • 3 mskolivolja

Barbecuesås

  • 6 dlbarbequesås- med söt och rökig smak
  • 500 gkörsbärstomater
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 tsksalt

Garnering

  • 2smörgåskrasse- (à 35 g) askar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.

  2. Skär laxen i 40 bitar. Blanda med salt och olivolja. Lägg laxen på plåtar med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter till 55° innertemperatur.

  3. Koka upp barbecuesås, körsbärstomater och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg upp laxen på ett fat och häll över barbecuesåsen. Garnera med klippt smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?