Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad citroncheesecake

Recept på bakad citroncheesecake. Riven kokos gör bottnen extra frasig. Toppa gärna med ett lager lemon curd för extra frisk och syrlig känsla.

Bakad citroncheesecakeBakad citroncheesecakeBakad citroncheesecake
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 200 gdigestivekex
  • 1,5 dlkokos- riven

Fyllning

  • 200 gvit choklad
  • 2citroner
  • 600 gnaturell färskost
  • 250 gkvarg- (10 %)
  • 1 dlströsocker
  • 0,75 dlmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 krmvaniljpulver
  • 3ägg
  • 1 dlvispgrädde

Garnering

  • 1citron
  • 1 mskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Krossa kexen fint i en matberedare och blanda i smör och kokos. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  2. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Höj ugnstemperaturen till 200°.

  3. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Skölj citronerna i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft.

  4. Vispa färskost och kvarg krämigt. Blanda i socker, majsstärkelse och vaniljpulver. Rör ner äggen, ett i taget. Vispa ner grädden och rör till sist ner choklad, citronskal och citronsaft. Häll smeten i formen.

  5. Grädda kakan i nedre delen ugnen ca 40 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen ca 30 min. Ta ut kakan och låt den kallna.

  6. Pressa ut 1/2 dl saft ur citronen. Blanda saften med florsockret. Skeda blandningen över cheesecaken och servera.

Vad tyckte du om receptet?