Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad choklad med romrussin

Recept på bakad choklad med romrussin. Smeten kan göras dagen före och bakas strax före servering. Rommen kan ersättas med kaffe eller apelsin.

Bakad choklad med romrussinBakad choklad med romrussinBakad choklad med romrussin

Ingredienser

  • 150 gsmör- osaltat
  • 150 gchoklad- (70 %) mörk
  • 3ägg
  • 1äggula
  • 2 dlflorsocker
  • 3 mskkakao
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1,5 dlvetemjöl

Romrussin

  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskrom- mörk
  • 100 grussin- gula och bruna

Garnering

  • florsocker
  • mynta- färsk

Gör så här

  1. Romrussin: Koka upp vatten och socker. Smaksätt med rom. Lägg russinen i glasburk och häll den varma lagen över. Stäng burkarna och låt dem svalna i rumstemperatur.

  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg smör och choklad i en bunke och smält över vatten­bad eller i mikrovågsugn. Ta upp bunken och rör ner äggen och äggulan i smeten. Sikta ner övriga ingredienser.

  3. Fördela smeten i små värmetåliga portionsformar eller syltburkar (ta bort gummiringen) och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Smeten ska fortfarande vara lös i mitten.

  4. Pudra över florsocker och strö över romrussin. Garnera med mynta. Servera genast medan chokladen fortfarande är varm och krämig.

Vad tyckte du om receptet?