Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad brieost med lönnsirap, tranbär, russin och flagad mandel

Recept på bakad brieost med lönnsirap, tranbär, russin och flagad mandel. Underbart krämig ost med bär och lönnsirap att äta på rostade brödsnittar.

Bakad brieost med lönnsirap, tranbär, russin och flagad mandel
Bakad brieost med lönnsirap, tranbär, russin och flagad mandel
Bakad brieost med lönnsirap, tranbär, russin och flagad mandel
Recept på bakad brieost med lönnsirap, tranbär, russin och flagad mandel. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1brietårta- i träask (500 g)
  • 3 msktranbär- torkade
  • 3 mskrussin- gula
  • 3 mskmandel- flagad rostad
  • 2 msklönnsirap- –3 msk

Tillbehör

  • baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° Skär brödet i cm-tjocka skivor. Rosta det lätt på båda sidor.

  2. Ta bort plasten som sitter runt osten. Lägg tillbaka den i asken och lägg på locket. Smält den mitt i ugnen 15–20 min.

  3. Ta av locket och strö på tranbär, russin och flagad mandel.

  4. Värm lönnsirapen i en kastrull. Ringla den varma lönnsirapen över osten och servera  med baguette.

Vad tyckte du om receptet?