Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bakad äggkräm med forellrom och gräslök

Recept på bakad äggkräm med forellrom. Den här rätten är inspirerad från den japanska äggrätten chawanmushi. Extra lyxigt blir det med forellrom! Gör gärna äggkrämen dagen före så att den hinner stelna ordentligt i kylen.

Bakad äggkräm med forellrom och gräslök
Bakad äggkräm med forellrom och gräslök
Bakad äggkräm med forellrom och gräslök
Äggkräm med forellrom Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 75 gforellrom
  • 2 mskjapansk soja
  • 2 tskyuzujuice
  • 2 tskmirin
  • 0,5 tskhonung
  • 20 ggräslök

Äggkräm

  • 3ägg
  • 3 dlvatten
  • 2 msksoja- vit eller japansk
  • 1 tskmirin
  • 0,5 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Äggkräm: Sätt ugnen på 130°. Rör ihop alla ingredienser till äggkrämen till en jämn smet. Häll -smeten i ugnssäkra formar som rymmer ca 1 dl. Ställ formarna i en ugnssäker form med hög kant. Häll i kokande vatten så att det blir ett vattenbad som täcker upp till kanten på äggkrämen. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 1 tim tills krämen har stannat.

  2. Ta formarna ur vattenbadet och låt kallna.

  3. Blanda soja, yuzujuice, mirin och honung. Vänd ner forellromen i sojadressingen. Finhacka gräslöken.

  4. Toppa den bakade äggkrämen med forellrom, lite av sojadressingen och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?