Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka en jordgubbsstubbe till sommarfesten eller kalaset. Här är ett recept på stubbe som blir fantastiskt gott - frasig maräng och mjuk sockerkaka i en härlig blandning med grädde och färska jordgubbar.
Sätta ugnen på 150°
Vispa äggvitorna hårt i en ren torr bunke med rena vispar. Tillsätt hälften av sockret i början och resten i slutet. Vispa ytterligare någon minut.
Lägg bakplåtspapper på en plåt eller i en form, cirka 25 x 35 centimeter. Vispa smör och socker poröst i en bunke med elvisp. Tillsätt en äggula i taget.
Tillsätt mjölken i smeten. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Sikta ner blandningen och rör om till en jämn smet.
Bred bottensmeten på bakplåtspapperet och därefter marängen ovanpå. Strö över mandelspånet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, cirka 40 minuter. Lyft kakan med bakplåtspapperet på ett bakgaller och låt den svalna.
Vänd kakan upp och ner på ett nytt papper. Lossa kakan från bakpapperet. Vispa grädden hårt och smaksätt med Cointreau. Bred grädden över kakan. Skiva jordgubbarna och lägg ovanpå.
Rulla ihop kakan från långsidan, som en rulltårta med hjälp av papperet. Lägg på ett avlångt serveringsfat. Sikta över florsocker. Garnera med halverade jordgubbar, citronmeliss och jordgubbsblad.
Recept från Mitt kök