Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baileyskräm med chokladsås och hallon

Recept på baileyskräm med chokladsås och hallon. Lägg på minimarängerna strax före servering så håller de sig frasiga och fina.

Baileyskräm med chokladsås och hallonBaileyskräm med chokladsås och hallonBaileyskräm med chokladsås och hallon
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 dlvispgrädde
  • 1,5 dlmascarponeost
  • 2 mskflorsocker
  • 0,5 dlBaileys Original Irish Cream- (whiskeygräddlikör)

Chokladsås

  • 100 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 1 dlvispgrädde

Garnering

  • 2 dlhallon- färska
  • 1 dlminimaränger

Gör så här

  1. Vispa grädden till fast skum. Vänd försiktigt ner lite av grädden i mascarponen. Tillsätt resten av grädden och florsocker. Rör i likör. Låt stå i kylen ca 2 timmar.

  2. Chokladsås: Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna.

  3. Varva Baileyskräm, chokladsås och hallon i glas eller portionsskålar. Toppa med minimaränger.

Vad tyckte du om receptet?