Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baileysfudge med kaffekross

Att göra egen fudge är gott och inte så svårt. Smaksätt med vad du vill - Baileys och kaffe till exempel.

Baileysfudge med kaffekrossBaileysfudge med kaffekrossBaileysfudge med kaffekross
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 3 dlgrädde
  • 1 dlsirap
  • 5 dlsocker
  • 1 dlfarinsocker
  • 100 gsmör
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,75 dlBaileys Original Irish Cream
  • 34 mskkaffebönor- hela

Gör så här

  1. Smöra eller olja en liten långpanna cirka 20 x 20 centimeter.

  2. Blanda grädde, sirap, socker, farin­socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Värm upp långsamt och rör om tills ingredienserna har smält och löst upp sig.

  3. Koka upp smeten och rör om ofta till cirka 110-115 grader. Testa gärna om smeten klarar kulprovet genom att droppa lite smet i ett glas vatten och rulla smeten till en liten mjuk kula. Den ska inte bli för hård för då blir det mer kola.

  4. När smeten är klar, ta av den direkt från plattan och rör ner vaniljsocker och Baileys. Fortsätt röra alternativt vispa tills smeten känns tjock cirka 5-6 minuter. Häll direkt upp i den smörade formen och låt den svalna.

  5. Mortla kaffebönorna tills de är krossade och strö över fudgen. Låt svalna och skär i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök