Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Banh Mi – Vietnamesisk baguette

Här hittar du ett fantastiskt recept på en vietnamesisk köttmacka med en massa koriander och het sås.

Banh Mi – Vietnamesisk baguetteBanh Mi – Vietnamesisk baguetteBanh Mi – Vietnamesisk baguette
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 500 gfläskkarré
  • 1vitlöksklyfta
  • 1,5 dlsoja- japansk
  • 1 mskhonung- flytande
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskingefära- finriven
  • 1 tsksalt- + 2krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5gurka
  • 1morot
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 mskströsocker
  • 3salladslökar
  • 1baguette
  • 2 mskrapsolja
  • 2 mskleverpastej- bredbar
  • 1 krukakoriander
  • 2 mskchilisås- stark, gärna sriracha

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 175°. Skär köttet i tärningar, ca 3 x 3 cm. Skala och finriv vitlöken. Blanda köttet med vitlök, soja, honung, vinäger och ingefära i en gryta som tål ugnsvärme. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

  2. Sätt på ett lock och tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ timme, tills köttet är mört. Ta av locket efter ca 1 timme och låt köttet steka klart utan lock så att det får fin färg och krispig yta.

  3. Skiva gurkan tunt. Skala och finstrimla moroten. Blanda gurka och morot med vinäger, socker och 2 krm salt.

  4. Ansa och strimla salladslöken. Skär baguetten i fyra bitar och skär ett snitt i dem. Rosta dem i olja i en stekpanna.

  5. Bred leverpastej i bröden. Fyll med kött, gurka, morot och koriander. Toppa med salladslök och ­chilisås och servera.

Vad tyckte du om receptet?