Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkelt och gott recept på baguette. Bakas samma dag som festen.
Hacka oliverna. Smula jästen i en bunke, gärna till en matberedare med degkrokar. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen. Rör så att jästen löses upp. Tillsätt salt, mjöl och rosmarin och arbeta ihop till en mjuk deg, ca 5 min med maskin eller 10 min för hand.
Jäs degen under bakduk ca 2 timmar. Sätt ugnen på 275°.
Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper, knåda inte. Platta ut degen till en rektangulär platta stor som ett A4-ark. Strö på oliverna och tryck till försiktigt. Dela degen i tre delar på längden med mjölad degskrapa eller kniv. Vrid hastigt varje del till en tvinnad baguette. Jäs ytterligare ca 10 min.
Grädda baguetterna mitt i ugnen ca 15 min. Stäng av värmen och låt baguetterna stå kvar i ytterligare ca 15 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.