Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baguetter

Dessa baguetter har en lätt touch av honung, gott tycker vi! Vad tycker ni?

Baguetter
Baguetter
Baguetter
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 5 dlvatten- ljummet, 37 grader
  • 50 gjäst- färsk
  • 0,5 dlolivolja- riktigt god
  • 2 krmsalt
  • 1 mskhonung
  • 13 dlvetemjöl special

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt salt, honung och olivolja. Häll ner mjöl, lite i taget och knåda degen ordentligt. Använder du maskin, knåda den cirka 10 minuter. När degen är färdigknådad, pudra över mjöl och låt jäsa under duk, cirka 45 minuter.

  2. När degen jäst klart ta upp den och knåda den ytterligare. Forma till baguetter och strö över mjöl. Lägg dem på plåt och låt jäsa cirka 25 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda baguetterna i mitten av ugnen cirka 17 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök