Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baguettepizza med ost, skinka och stekt ägg

Recept på baguettepizza. En snabb och enkel lunch som även passar till brunch. Lätt att göra och fräscht att servera en färgglad pizzasallad vid sidan om.

Baguettepizza med ost, skinka och stekt äggBaguettepizza med ost, skinka och stekt äggBaguettepizza med ost, skinka och stekt ägg
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1baguette
  • 0,5 burkpizzasås- färdig (à 200 g)
  • 8 skivorrökt skinka
  • 1 påsemozzarellaost- riven (150 g)
  • 4ägg
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 1 krukabasilika

Pizzasallad:

  • 300 gspetskål
  • 200 grödkål
  • 1morot
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 3 mskrapsolja
  • 1 krmnymald svartpeppar

Tillbehör:

  • 1 dloliver- blandade

Gör så här

  1.  Pizzasallad: Finstrimla spetskål och rödkål. Skala och grovriv moroten grovt. Blanda kål och morot och krydda med salt. Tillsätt vinäger och olja. Krydda med peppar

  2. Sätt ugnen på 225° och grill. Skär baguetten på längden och sedan på mitten i fyra delar. Lägg bröden på en plåt.

  3. Bred pizzasås på bröden och lägg på skinka. Strö över mozzarella.

  4. Grädda mitt i ugnen 4–5 min, tills mozzarellan börjar få fin gyllenbrun färg.

  5. Stek äggen i smör. Ta ut plåten och lägg ett ägg på varje pizza. Strö över flingsalt och peppar.  Garnera med örter och servera med pizzasallad. 

Vad tyckte du om receptet?